سوریه لقمه‌ ای راحت برای صهیونیست‌ها در دوران پسا اسد

امروز هشتم دسامبر، اولین سالگرد سقوط نظام بشار اسد و روی کار آمدن دولت احمد الشرع است، مردم سوریه در این مدت، شاهد اشغال مناطق بیشتری از خاک خود توسط رژیم صهیونیستی بوده اند و از سوی دیگر این کشور صحنه درگیری های داخلی نیز بوده است.

به گزارش تحریریه، خاندان اسد که از سال ۱۹۷۰ میلادی در سوریه قدرت را در دست گرفته بود، با چالش‌های متعدد داخلی و خارجی مواجه شد. بشار اسد با اصلاحات سیاسی و همچنین مواجهه با اعتراضات مردمی در سال ۲۰۱۱ و در نهایت جنگ داخلی سعی داشت ساختار سیاسی نظام حاکم را حفظ و حاکمیت خود را تثبیت کند اما سرانجام حکومت او در موقعیتی دشوار قرار گرفت و دقیقا سال ۱۴۰۳در چنین روزی به سقوط انجامید و او به مسکو پایتخت روسیه گریخت.

یک سال از روی کار آمدن دولت موقت سوریه به رهبری احمد الشرع معروف به «ابو محمد جولانی» می گذرد اما مردم سوریه با وجود بهبود نسبی برخی موارد، همچنان با مشکلات زیادی و از جمله اشغال مناطق جدیدی از سرزمینشان و درگیری های داخلی و دخالت خارجی مواجه بوده و برخی گروه ها در این کشور مانند علوی ها و دروزی ها از شرایط کنونی بشدت ناراضی هستند.

سوریه از زمان سقوط نظام اسد، دستخوش ناآرامی و درگیری‌های مسلحانه‌ در مناطق مختلف آن بوده و دولت جولانی تاکنون نه تنها موفق به آرام کردن اوضاع نشده است، بلکه نظامیان وابسته به آن، با حمله به غیرنظامیان اقلیت ها به ویژه در منطقه ساحلی و استان السویداء به درگیری‌های داخلی دامن زده‌اند.

سوریه لقمه‌ راحت برای صهیونیست‌ها در دوران پسا بشار اسد/شکاف ملی زیر سایه جنایات اسرائیل

درگیری های داخلی در منطقه السویدا

در اولین سالگرد سقوط اسد، شیخ غزال غزال رهبر مجلس اعلای علویان سوریه با صدور بیانیه‌ای از آغاز اعتصاب عمومی و تعطیلی پنج‌روزه از هشت تا ۱۲ ماه جاری(۱۷ تا ۲۱ دسامبر) میلادی در این کشور خبر داد.

وی با اشاره به گذشت یک سال از سقوط نظام بشار اسد، تأکید کرد که این اعتصاب به‌منظور اعلام موضعی آرام اما قاطع در برابر «فشارها، تهدیدها و اجبار به مشارکت در مراسمی» صورت می‌گیرد که به گفته او «بر خون‌های مردم بنا شده است».

شیخ غزال در سخنان خود گفت: «پاسخ ما کاملاً مسالمت‌آمیز خواهد بود و با اعتصاب سراسری و ماندن در خانه‌ها به‌مدت پنج روز بیان می‌شود.»

رهبر مجلس اعلای علویان با اشاره به تحولات سال‌ گذشته، اظهار داشت «انتظار می‌رفت روز سقوط، روز پایان استبداد باشد؛ اما آنچه رخ داد، سقوط باقی‌مانده‌های وطن تحت شعار آزادی بود.»

او افزود: برخی می‌کوشند «به اجبار جشنی را تحمیل کنند که در آن، نظامی ظالم با نظامی به‌مراتب سخت‌گیرتر جایگزین شده است»، مردم طی سال‌های گذشته «بازداشت، قتل، ربوده شدن و آتش‌سوزی‌ها» را تجربه کرده‌ و اکنون با «تهدید معیشتی» مواجه شده‌اند تا آنها را وادار به شرکت در مراسمی کنند که «تحقیرآمیز و تحمیل‌شده» است.

در همین حال مرکز موسوم به دیده بان حقوق بشر سوریه تقریبا ۲ ماه پیش در گزارشی اعلام کرد که از زمان سقوط دولت اسد در ۸ دسامبر۲۰۲۴ (۱۸ آذر۱۴۰۳) تا ۸ اکتبر ۲۰۲۵ (۱۶مهر۱۴۰۴) ۱۰ هزار و ۹۵۵ نفر در سوریه در حوادث مختلف تروریستی و خشونت‌ها جان خود را از دست داده‌اند.

براساس این گزارش، از این تعداد ۴۶۳ نفر کودک و ۶۳۶ نفر زن بوده‌اند که از طریق قتل‌های غیرقانونی، اعدام‌های میدانی، ربایش، شکنجه، هدف قرار دادن غیرنظامیان، حملات مسلحانه و انفجار در مناطق مختلف سوریه کشته شده‌اند.

این مرکز افزود: برغم گذشت ۱۰ ماه از سقوط دولت اسد، اوضاع امنیتی رو به وخامت گذاشته و خشونت و هرج و مرج در این کشور افزایش یافته است. سوریه در این مدت شاهد موج گسترده تجاوز و حمله به اماکن دینی از جمله کلیساها، مساجد، عبادتگاه‌ها، مزارها و مقدسات دیگر ادیان و مذاهب بوده است.

اشغال مناطقی از سوریه در دوران پسا اسد

این در حالی است که علاوه بر نا آرامی ها و قتل و کشتارهای داخلی در یک سال گذشته، سوریه شاهد نفوذ رژیم صهیونیستی به این کشور و اشغال مناطق جدیدی از آن است که با سکوت دولت جولانی همراه شده است.

ارتش رژیم صهیونیستی پس از سقوط اسد به شدتِ حملات خود علیه زیرساخت‌ها و مراکز نظامی سوریه افزوده و در ماه‌های گذشته در چندین نوبت این مراکز را بمباران کرد.

ارتش رژیم اسرائیل با عبور از خط حائل بین منطقه اشغالی جولان با سرزمین اصلی سوریه، به ادامه اشغال مناطق نزدیک به جولان در استان‌های درعا و قنیطره پرداخته است.

بر اساس گزارش ها، رژیم صهیونیستی تنها در ماه نوامبر (۱۰ آبان تا ۹ آذر) ۲۱۸ بار به خاک و حریم هوایی سوریه تجاوز کرده است.

مرکز حقوقی سوری «سجل» هم در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد که از این تعداد، ۸۳ تجاوز زمینی، ۳۶ تجاوز هوایی، ۳۵ مورد ایجاد پست ایست و بازرسی، ۲۳ حادثه تیراندازی، ۱۳ قتل، ۱۰ یورش به منازل شهروندان، ۹ عملیات موشکی و توپخانه ای و ۹ مورد بازداشت شهروندان بوده است.

براساس این گزارش، استان قنیطره بیشترین سهم را در ماه نوامبر از تجاوزهای رژیم صهیونیستی داشته است.

این مرکز حقوقی سوری اعلام کرد که حمله به شهرک بیت جن در ریف دمشق، خونین ترین تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک سوریه از زمان سقوط حکومت اسد بوده است.

علیرغم تمام تجاوزهای رژیم صهیونیستی به سوریه، گزارش ها حاکی از این است که دولت جولانی به دنبال توافق امنیتی با این رژیم است و اسرائیل اکنون بزرگ ترین چالش دولت موقت جدید سوریه به شمار می رود.

وزیر خارجه دولت موقت سوریه اخیرا در اظهاراتی گفت: برجسته‌ترین چالشی که سوریه در دوره انتقالی با آن مواجه است، اسرائیل است. ما خواهان روابط آرام با تمامی طرف ها از جمله اسرائیل هستیم و از آن می‌خواهیم به دخالت های خود در امور سوریه پایان دهد. نمی توانیم با اسرائیل وارد توافق امنیتی شویم در حالی که این رژیم بخش‌های جدیدی از سوریه را اشغال کرده است.

اسعد الشیبانی اضافه کرد: ترس ما از تهدیدات امنیتی داعش، اسرائیل و شبه نظامیان فرامرزی است که تغییرات به وجود آمده در سوریه را نمی پذیرد.

همچنین احمد الشرع رئیس دولت موقت سوریه ادعا کرد: سوریه «در مسیر صحیح حرکت می‌کند و تمامی اقداماتی که طی سال‌ گذشته انجام شده در خدمت منافع عمومی ملت سوریه بوده است.»

او همچنین با اشاره به تحولات سال‌های اخیر، ادعا کرد که سوریه از «منطقه‌ای صادرکننده بحران به الگویی از ثبات» تبدیل شده است.

الشرع همچنین اعلام کرد که «تمام جهان از مطالبه سوریه برای خروج اسرائیل از اراضی اشغالی حمایت می‌کند.»

با این حال همزمان با سالگرد سقوط اسد، برخی شهروندان سوری حامی جولانی به خیابان ها آمدند و این رویداد تاریخی را جشن گرفتند و احمد الشرع صبح امروز همانند سال گذشته لباس نظامی خود را پوشید و به مسجد اموی رفت و بعد از اقامت نماز صبح به سخنرانی پرداخت.

سوریه لقمه‌ راحت برای صهیونیست‌ها در دوران پسا بشار اسد/شکاف ملی زیر سایه جنایات اسرائیل

جولانی در مسجد اموی همزمان با اولین سالگرد سقوط بشار اسد

وی در سخنرانی خود گفت که هیچ کس هرچند بزرگ باشد مانع ما نخواهد شد و با تمام چالش ها مقابله خواهیم کرد.

جولانی همچنین به این مساله اشاره کرد که در سفر اخیرش به عربستان، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان قطعه ای از ستار کعبه را به وی هدیه داده است تا در مسجد اموی نگهداری کند.

منبع: ایرنا

پایان/

۱۷ آذر ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۰
کد خبر: 34044

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 8 =